Nagelbeugels

Nagelbeugel plaatsen:

 • bij ingegroeide nagels
 • bij tunnelvormige nagels

Prijzen

Ingroeiende teennagel

Bij ingroeiende nagels en bij afwijkende kromming van de nagels kunnen nagelbeugels uitkomst bieden. Met behulp van een nagelbeugel kan de vorm van de nagelplat worden gecorrigeerd waardoor de nagel zonder (pijn) problemen verder kan groeien. Er zijn een aantal behandelingen nodig waarbij de nagelbeugel steeds een beetje verplaats wordt en op spanning wordt gebracht. Deze behandeling wordt herhaald totdat de nagelplat de gewenste vorm heeft (kan 1 jaar duren).

Nagelbeugeltechnieken

Er zijn verschillende soorten en technieken, welke er bij u kan worden geplaatst is afhankelijk van de vorm en dikte van u nagel.


Wanneer wordt de nagelbeugeltechniek toegepast?

Nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingegroeide nagels/ unguis incarnatus, bij een bolle vorm en sommige typen tunnelnagels/unguis tegularis. In feite is het de enige methode om de groei van de nagel te reguleren, de druk te verminderen en eventuele pijn te verlichten of op te lossen.

Wanneer een nagelpunt in de huidplooi prikt of drukt en hierbij pijnklachten geeft, duidt dit op de eerste stap naar een ingegroeide nagel. Ook kan zich eelt of een likdoorn gaan vormen in de nagelwal. Indien de nagel de huid doorboort, is er sprake van een ingegroeide nagel; dit gaat gepaard met pijn en een ontsteking ligt op de loer. Meestal treedt dit probleem op bij de grote tenen, maar kan ook voorkomen bij de andere nagels.

Nagelreparatie of Nagelopbouw

Weer een mooi uitziende nagel met nagelreparatie

Getraumatiseerde, gescheurde nagels, door schimmel aangetaste, ontbrekende of te ver weggeknipte nagel hoeken, die dreigen in te groeien kunnen gerepareerd en gecorrigeerd worden met gel of acryl. De nagels ziet er na de reparatie weer natuurlijk uit en kan ook gelakt worden. De gel of acryl groeit met de nagel mee.

Het is ook geschikt voor mannen.
Niet geschikt voor:

 • Cliënten met diabetes
 •  Voetballers

Tijdsduur nagelreparatie

De tijdsduur van de behandeling is afhankelijk van in welke staat de teennagel verkeert. Gemiddeld duurt dit tien tot twaalf maanden. Als er zich geen problemen voordoen (drukpunten, loslaten nagel), groeit de gel met de gezonde nagel uit. Om permanent een mooi esthetisch resultaat te behouden, moet de gecorrigeerde nagel iedere 4 à 6 weken door uw pedicure worden bijgevuld.


Een gelnagel wordt geplaatst bij:

 • Een ingroeiende teennagel
 • Een gescheurde teennagel
 • Weggeknipte hoek van een nagel
 • Vervanging van onbrekende nagel
 • Verfraaien van een mycosenagel

Prijzen

Orthese (teen stukje)

Verschillende soorten orthese:

 • Combinatie orthese
 • Beschermende orthese
 • Corrigerende orthese

Prijzen

Vervaardiging

Een orthese is gemaakt van siliconen en gaat gemiddeld 3 jaar mee. De orthese wordt direct op de voet gevormd. Na uitharding (24 hr) en bewerking is hij klaar voor gebruik. De werking is corrigerend, beschermend, preventief of een combinatie hiervan. Een orthese kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij:

 • Klauwtenen
 • Hamertenen
 • Likdoorns op of tussen tenen
 • Hallux valgus

Een corrigerende orthese geeft in begin een wat onprettig gevoel, de gewenning kan wel twee weken duren. Een orthese draag je alleen met de schoenen aan, zodat hij goed blijf zitten.

Likdoorns

Ortheses kunnen ook een beschermende functie hebben, voor bijvoorbeeld ontstekingen, pijnlijke knobbels of likdoorns. Een likdoorn of eksteroog ontstaat meestal op huidplekjes die onder druk staan of tegen elkaar aan schuren. Tussen tenen die tegen elkaar schuren of over elkaar heen liggen (ruitertenen) kunnen zich zachte likdoorns vormen.

Onderhoud

U kunt de orthese reinigen met een zacht sopje en laten drogen op een handdoek. de orthese moet voor het slapen gaan afgedaan worden het beste is om het dan in een bakje met talkpoeder te bewaren.

Schimmelnagels

Hoe herkent u een schimmelnagel?

 • Verkleuring: witgeel tot bruin.
 • Verandering van de nagelstructuur. De nagel wordt dik, ruw, brokkelig, breekbaar, onder nagelplaat bevindt zich veel losse stof.

Een schimmelinfectie aan de nagel wordt in volksmond ook wel kalknagel genoemd. Ontstaat een schimmelnagel door slechte hygiëne? Nee, juist door de voeten veelvuldig met zeep te wassen tast u de natuurlijke afweer van de huid en nagels aan. De pedicure kan uw schimmelnagel verzorgen en ondersteunen in de behandeling. Wegnemen van de infectie is niet mogelijk, wel wordt de nagel dusdanig zorgvuldig bewerkt dat de schimmels minder kans hebben om zich te vermeerderen. Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf.

Crèmes, zalven en tincturen tegen nagel schimmel: Lamisil, Daktarin, Becur naloc, TeaTree, Propolis. Voor een goed resultaat moet u zolang druppelen tot de nagel weer gezond is uitgegroeid. Dit kan dus wel een jaar duren. Preventief dienen sokken, schoenen en de huid van uw voeten mee behandelt te worden.